Viaplay

Viaplay är en streamingtjänst ägd av Nordic Entertainment Group. Idag klassas streamingtjänsten som en av Sveriges största med innehåll som sträcker sig från nysläppta filmer till klassiska tv-serier.

Viaplay lanserades 2007 och vid denna tidpunkt bestod deras innehåll framförallt av sport och film. Då hette playtjänsten Viasat OnDemand och var då ägd av Viasat. Året därefter, 2008, offentliggjordes planer på att utöka tjänsten och döpa om den till Viaplay. Det var dock först i 2011 som Viasat OnDemand bytte namn till Viaplay.

Idag är tjänsten som sagt en playtjänst för allt möjligt streaminginnehåll. Viaplay innehåller allt från TV-serier till sport och film. Användaren kan välja mellan ett abonnemang för att streama obegränsat med innehåll, alternativt kan hen hyra eller köpa filmer och serier styckvis. Innehållet kan streamas genom en dator, smartphone, surfplatta, spelkonsol eller Smart-TV.

Massvis av populära serier och filmer

Med tanke på att Viaplay är en av Sveriges största streamingtjänster finns det naturligtvis gott om möjligheter för att streama film och serier. Tjänsten erbjuder något för hela familjen, om det så är romantiska komedier, barnfilmer eller thrillers.

Filmerna sträcker sig mellan en mängd olika kategorier, som “komiska genier”, “mord och mystik”, “actionfilmer”, “prisbelönta filmer” och “banbrytande kvinnor”. Som du själv hör på rubrikerna är utbudet knappast litet. Här finns nästintill allt som inte Netflix har.

Gällande tv-serier erbjuder även Viaplay ett utbud som lever upp till de flestas krav. Bäst tycker vi nog ändå Viaplay är på dramaserier, deckare och True crime-serier. Exempelvis så är det på Viaplay man hittar Efterlyst, vilket många svenskar älskar att titta på. Sedan får vi ju inte glömma att Viaplay är duktiga på reality-TV också – det är ju trots dem som köpt rättigheterna för att sända Paradise Hotel!

Gott om innehåll för sportälskaren

Det som kanske får flest att teckna ett abonnemang med svenska streamingtjänster istället för till exempel Netflix eller HBO är sportutbudet. På Viaplay hittar användare nämligen ett oerhört bra sportutbud för streaming. Här kan man streama världskända ligor som NHL, Formel 1 och Premier League, men även gotta sig i ett flertal olika sportdokumentärer och sportmagasin.

För att komma åt Viaplays sportinnehåll måste man teckna ett abonnemang som inkluderar just sportutbudet. Antingen kan man teckna Viaplay Medium, som bland annat innehåller fotboll, hockey och fighting. Detta paket innehåller dock inga filmer och inte all sport.

Vill man få tillgång till streamingtjänstens sportsektion samt serier och filmer är det istället tjänstens största abonnemang, Viaplay Total, man ska teckna. Detta är naturligtvis lite dyrare, men här får man allt från tjänsten i ett och samma paket, vilket föredras av många.

Streama Viaplays originalinnehåll

Väldigt få svenska streamingtjänster utvecklar eget originalinnehåll till sina tjänster, något som till exempel HBO och Netflix är duktiga på. Viaplay särskiljer sig däremot. De har nämligen själva producerat ett flertal dokumentärer och realityprogram som blivit extremt omtyckta.

Till exempel har Viaplay producerat tv-serierna Älska mig, Advokaten, Förhöret, Den inre cirkeln, Heder och Partisan. Alla går naturligtvis därför även att finna på playtjänsten om man har ett abonnemang där.

Se dina favoritprogram och filmer offline

Något vi älskar med Viaplay, förutom dess innehåll såklart, är det faktum att man kan se deras filmer, serier och sportutbud offline. Detta gör man helt enkelt genom att ladda ner det valda innehållet när man är uppkopplad till internet. Detta gör att man senare kan se på sina favoritprogram och filmer när man inte har tillgång till internet, eller helt enkelt när täckningen är dålig och man helst undviker fördröjning.

Viaplay abonnemang

Gällande abonnemang på Viaplay så kan användaren välja att teckna olika beroende på vilket innehåll man streamar. De skiljer sig i pris och därför kan man alltid hitta något som passar ens budget. I skriven stund ser de olika paketen ut som följer:

Viaplay Film & Serier

Med detta paket får man Viaplays hela serieutbud kombinerat med massor av film och barninnehåll. Är man ny får man prova paketet två veckor utan extra kostnad, sedan kostar det 129 kronor i månaden.

Viaplay Medium

Nästa paket kostar 329 kronor i månaden och liknar Viaplay Film & Serier. Med detta paket kan man även utforska playtjänstens sportutbud innehållande bland annat vintersport, UEFA Europa League, UFC, NFL, Bundesliga och Eurpoatouren.

Viaplay Total

Vill man ha tillgång till allt från Viaplay är det Viaplay Total man ska teckna. Förutom det innehåll som nämnts i ovan nämnda paket får man med Viaplay Total även tillgång till Premium Sport. Premium Sport innehåller Premier League, Formula 1, NHL samt Golf Majors & Ryders Cup. Detta paket kostar 449 kr månaden.