SVT Play

SVT Play är en streamingtjänst innehållande Sveriges bästa filmer och tv-serier. Med SVT Play kan användaren välja bland ett brett utbud av svenskt streaminginnehåll, men givetvis också åtnjuta underhållning från världen över.

SVT Play har funnits sedan 2006, sex år innan Netflix lanserades. Sedan de etablerades har SVT Play verkligen blivit en av favoriterna bland streamingtjänster i landet. Detta inte bara tack vare det generösa utbudet, men även det faktum att användaren kan streama TV-kanalens utbud helt gratis.

Streama film, serie och TV kostnadsfritt

Genom SVT:s playtjänst SVT Play kan användaren streama film, serier och TV helt kostnadsfritt. Detta är väldigt unikt, eftersom de allra flesta streamingtjänster annars kräver ett månadsabonnemang.

Det utbud som finns på SVT Play är det utbud som TV-kanalen visar, tillsammans med filmer, dokumentärer och serier som endast finns att streama genom playtjänsten. Här finns vissa program i obegränsad upplaga och vissa som endast kan streamas under en begränsad tidsperiod.

 

Utforska tjänstens drama-, kriminal- och ungdomsserier

En bra streamingtjänst bör inkludera innehåll ur alla genrer för att tillfredsställa även de mest kräsna smakerna. På SVT Play kan användaren därför utforska ett varierande utbud av serier, såsom dramaserier, kriminalserier och ungdomsserier.

I streamingtjänstens sektion för dramaserier hittar vi allt möjligt spännande, med ett brett utbud av svenska så väl som utländska dramer. Här finns det allt för den som gärna sträcktittar en dramaserie av högsta kvalitet.

Kriminalserier, mer kända som kriminaldraman och deckare, fokuserar på brott som kriminella begår och polisen som fångar dem. Ofta består varje serie av liknande handling, men ändå är det något som gör att just kriminaldraman och deckare älskas av människor världen över. Inte minst svenskar. Därför erbjuder SVT Play naturligtvis spännande svenska, engelska och utländska kriminalserier på tjänsten för den som föredrar detta.

Även unga vuxna kommer att älska SVT Plays utbud av serier av, för och med ungdomar. Här finns det ett flertal serier som man kan sträcktitta på i flera timmar, med innehåll som antingen får en till att skratta tills magen gör ont eller gråta tills huvudkudden är genomblöt.

Lär dig något nytt med dokumentärer

Allt fler människor, unga som vuxna, lär sig gärna något nytt utan att behöva öppna en bok för att göra det. Att vända sig till SVT Play för att lära sig något nytt eller fördjupa sig i ett redan känt ämne är därför en väldigt god idé. Här finns det massvis av dokumentärer som handlar om allt från populärkultur till krig.

Playtjänstens innehåll fylls av dokumentärfilmer så väl som dokumentärserier från Sverige och hela världen för den som vill hänga med i vad som händer på global nivå. Så vad vill du lära dig om idag? Kanske en kontroversiell sekt, en samhällsbetydande popartist, en banbrytande historisk kvinna eller en blodig seriemördare? Oavsett vad du känner för i dokumentärväg lovar vi att SVT Play har något för dig. Dessutom uppdateras utbudet hela tiden så du lär knappast hinna se färdigt allt de spännande innehåll som faller dig i smaken innan det kommer någon ny dokumentär.

Missa aldrig en nyhet igen

Inte nog med att SVT Play innehåller ett generöst sortiment av serier, filmer och dokumentärer – de sänder även nyheter. I takt med att traditionell media minskar och digital ökar letar allt fler människor efter pålitliga nyhetskällor online. Samtidigt föredrar många fortfarande att se riktiga sändningar framför att bara läsa nyheter.

För att kombinera digitaliseringen med efterfrågan av nyhetssändningar i realtid erbjuder SVT Play sina användare aktuella nyhetssändningar direkt genom playtjänsten. Här kan spelare se direktsändningar från SVT Nyheter eller kolla på programmen i efterhand om detta föredras. Med SVT Play behöver man alltså aldrig igen gå miste om en viktig nyhet – för vi vet hur lätt det är att missa morgon- eller kvällsnyheterna på TV när man har annat för sig.

Koppla av med ren och skär TV-underhållning

Trött på att bara se nyhetssändningar, dramaserier eller dokumentärer? Vilken tur att SVT Play också har SVT:s allra bästa nöjesprogram. Här kan man bläddra bland populära tv-serier som Mästarnas mästare, På spåret, Bäst i test, Skavlan, Babel och så vidare.

Ibland känner man nämligen inte för annat än att ligga kvar i sängen en söndag och streama sina favoritprogram som man missade på grund av helgens bravader. Eller så orkar man helt enkelt inte förflytta sig till TV-rummet. Eller så befinner man sig på tåget till jobbet eller i sommarstugan utan TV:n. Då räcker det med att surfa in på SVT:s playtjänst på sin laptop, mobil eller surfplatta för att streama högkvalitativa tv-serier vart man än befinner sig. Det enda som krävs är en stabil internetuppkoppling.