Paramount+

Paramount+ är en streamingtjänst som ägs av Viacom CBS. Med ett abonnemang hos streamingtjänsten kan man tillgå en mängd olika filmer och serier samt sport och barninnehåll. Här finns det bland annat utvalda filmer från Paramount Pictures samt innehåll från ikoniska ViacomCBS-märken som Nickelodeon, MTV och Showtime.

Paramount+ har funnits sedan mars 2021 vilket gör den till en väldigt ny aktör på streamingmarknaden. Tjänsten har tidigare endast funnits I en del av kabel tv-paketet, men numera är den tillgänglig för alla konsumenter över hela Norden. Ett abonnemang är relativt billigt, vilket gör tjänsten till en bra konkurrent till många av de andra streamingtjänsterna som dominerar marknaden i landet.

Bläddra bland ett trevligt utbud av serier

Paramount+ kommer med gott om innehåll från bland annat MTV, Showtime och Nickelodeon. Gällande tv-serier finns det en stor mångfald i deras sortiment, med kända titlar som bland annat South Park, Star Trek och Dexter

För den som älskar reality-TV kan vi glädja er med att det finns gott om sådana program på Paramount+. Till exempel hittar användaren Ex on The Beach, Jersey Shore och Teen Mom under kategorin reality på Paramount+.

Med andra ord finns det något för ungefär alla smaker på Paramount+ när det gäller serie. Hur filmutbudet ser ut kommer vi se närmre på i avsnittet under.

Ett varierat filmutbud med titlar från olika genrer

Även om många idag föredrar tv-serier och program är det fortfarande ett flertal som förespråkar filmer på streamingtjänster. Vilken tur att man på Paramount+ kan streama mängder av exklusiva och klassiska filmer.

På Paramount+ hittar man till exempel prisbelönta klassiker som dramakomedin En oväntad vänskap, den okomplicerade rymdrullen Star Trek: Into Darkness, allas favorit – kärleksmusikalen Grease och familjeäventyret Paw Patrol: Filmen.

Paramount+ är alltså en streamingtjänst som gör det möjligt för alla, oavsett smak och ålder, att streama film som bara inte går att bli trött på. Från klassiker till nysläppta titlar så har Paramount+ något för alla! Dessutom uppdateras biblioteket regelbundet så man lär knappast bli uttråkad.

Underhållning för hela familjen

Det är inte bara ungdomar och vuxna som gillar att se filmer och serier genom streamingtjänster. Det är också många barn som finner det underhållande. För att inte tala om hur skönt det kan vara för föräldrar att kunna slappna av under tiden som deras barn underhålls av en barnvänlig film.

Med det sagt har Paramount+ streaminginnehåll för hela familjen. Här kan man bläddra bland flera barnprogram och filmer, så att barnen kan titta på det i lugn och ro, eller för familjen att umgås tillsammans. Hur ni väljer att planera era vardagskvällar och helger är helt upp till er – men att se åtminstone en film hör ju ändå veckan till!

Pris för Paramount+ abonnemang

I skriven stund har Paramount+ ett erbjudande som innebär att nya användare får testa på streamingtjänsten i hela 7 dagar utan extra kostnad. Därefter kostar ett abonnemang 69 kronor i månaden. Abonnemanget är inte bindande utan man kan säga upp det när man inte längre önskar streama innehåll genom tjänsten.

69 kronor i månaden är ett rimligt pris kan vi tycka. Det är billigare än Netflix och HBO:s billigaste abonnemang, samtidigt som man såklart ska ha i åtanke att utbudet inte är lika stort. Åtminstone inte ännu. Men vem vet, kanske kommer de ta över marknaden för streaming i landet i framtiden?

Streama innehåll offline var som helst – när som helst

För att klara sig på den konkurrensutsatta marknaden med gott om tillgängliga streamingtjänster behöver Paramount+ erbjuda det som andra streamingtjänster gör. Förutom sitt breda utbud av film och tv-serier möjliggör de därför bland annat nedladdning av innehåll för offline-tittande. Det betyder att du som har ett abonnemang hos Paramount+ kan ladda ner önskat material från tjänsten för att senare titta på det. Detta är fördelaktigt för dig som vet att du ska befinna dig på en plats utan internet, som exempelvis på ett flyg, och vill ha underhållning i form av film eller serier.

Förutom att en del innehåll är nedladdningsbara kan användaren även streama innehåll från Paramount+ från vilken enhet hen än önskar. Så länge denna enhet är kompatibel med Paramount+ såklart, vilket de allra flesta smartphones, datorer och surfplattor är idag.

Med tanke på att innehållet går att se offline genom nedladdningar, kan användaren därmed se sina favoritfilmer och serier även på språng. Eller helt enkelt i soffan en lat söndagseftermiddag.

Paramount+ och andra streamingtjänster

För att sammanfatta vår artikel om Paramount+ kan vi säga att det är en bra och prisvärd streamingtjänst. Även om innehållet är något mindre än till exempel Netflix, kommer tjänsten till en billig peng och många av de samma funktioner som finns på andra streamingtjänster i Sverige.