Netflix

Netflix var den första av dagens stora streamingtjänster att slå upp sina portar i Sverige. Företaget har funnits under en längre tid nu och började faktisk som ett uthyrningsbolag. Netflix började sin tjänst genom att man beställde hem olika DVD-skivor, hade dessa under en period, för att sedan skicka tillbaka dem. Idag så tjänsten helt on-demand och är marknadsledande tack vare sitt breda utbud och smidiga tjänst. 

I den här artikeln så kommer vi att gå igenom allt som du behöver veta kring Netflix och dess tjänst. Även om det är många som har hört talas på Netflix så finns det fortfarande en hel del svenskar som är intresserade av att testa på tjänsten för att streama film.

Netflix har på bara några år gått från en mindre verksamhet till ett enormt företag aktivt i över 200 länder, och är en stor del av varför så många har valt att mer eller mindre helt säga upp sig från vanlig TV. 

Abonnemang hos Netflix

Netflix är en utav de enda stora streamingtjänsterna som erbjuder olika typer av abonnemang till sina kunder. Den mest grundläggande startar i skrivande stund på 99 kronor i månaden. Skillnaderna i pris har att göra med hur många skärmar som har möjlighet att titta på Netflix samtidigt.

Men du behöver inte oroa dig för att du inte kommer få tillgång till hela utbudet om du väljer något av de billigare alternativen. Allt som finns att tillgå på Netflix ingår i alla abonnemang, så om du är den enda som kommer att använda dig av tjänsten så är det bara att välja något av de billigare alternativen. Om hela familjen ska använda sig av kontot, eller om ni är några vänner som ska dela på det för att få ner kostnaderna så är det klokt att välja ett abonnemang som möjliggör tittande på flera skärmar samtidigt.

Det erbjuds en testperiod

Om du känner att du är lite osäker på Netflix verkligen är rätt Streamingtjänst för dig så kan du vara trygg i att du får möjlighet att testa på utbudet innan du bestämmer dig för att köpa någonting. Netflix erbjuder nämligen, precis som många andra streamingtjänster, en gratis testperiod på en månad. Under den här testperioden så får du tillgång till hela utbudet direkt. På så sätt så kan du leta dig igenom det som finns att välja bland.

Efter att månaden är över så kommer pengar automatiskt att dras från ditt kort. Om du bestämmer dig för att du inte är intresserad av att fortsätta använda Netflix så är det viktigt att du ser till att du har sagt upp ditt abonnemang innan detta händer.

Utbudet

Utbudet hos Netflix är mycket bra, och är bland de bredaste i branschen. Här hittar man allting ifrån egenproducerade filmer och serier till blockbusters från Hollywood. Även om Netflix på senare år har tappat en del rättigheter till sina konkurrenter, till stor del eftersom dessa konkurrenter har öppnat egna streamingsidor, så vägs detta upp med att deras egenproducerade serier håller en genomgående hög kvalitet.

Filmer på Netflix

Netflix startade som vi tidigare har nämnt genom att hyra ut filmer till sina kunder. Idag så går det inte att hyra individuella filmer, men Netflix lägger fortfarande ett stort värde i att kunna erbjuda ett väldigt brett utbud. Här hittar man allt från stora Hollywoodfilmer, till lite mindre kända rullar från olika intressanta regissörer. Även om man tyvärr inte kan hitta så mycket svensk film så finns det ändå ett helt okej utbud.

Serier på Netflix

Det finns däremot en hel del svenska serier att ta del av på plattformen. Netflix har producerat en del egna serier på svenska, där bland annat Snabba Cash har fått ett enormt genombrott i Sverige och Europa. Även om Netflix till en början var mer eller mindre helt inriktade på filmer så finns det idag en hel del att välja och vraka bland när det kommer till deras utbud på serier. Många av deras populäraste serier har företaget själva producerat, med bland annat Stranger Things och The Crown som två favoriter bland många. För den sportintresserade så hittar vi också The Last Dance, samt Drive to Survive, realityserien om Formel 1.

För barnen

Men för de minsta så finns det också mycket att se på Netflix. Netflix Kids är inriktat till lite mindre barn, och även här är utbudet mycket gott. Här är det först och främst olika serier som gäller, och det är enkelt och smidigt för barnen att själva navigera sig igenom menyerna. Dessutom så finns det en hel del familjefilmer som passar sig utmärkt för fredagsmyset.