HBO max

I Sverige så har vi i dag en uppsjö av olika streamingtjänster att välja bland. SVT Play och Netflix är bland de populäraste, men nyligen så tillkom också HBO Max till den svenska marknaden. HBO är en verklig gigant i USA och har producerat en lång rad olika serier som har blivit oerhört populära även i Sverige.

Den här texten är menad att fungera som en guide för dig som är intresserad av att testa på HBO Max. På plattformen finns det verkligen någonting för alla, och för den som letar efter nya serier att sätta tänderna i så kommer HBO Max garanterat passa som handen i handsken.

HBO fokuserar på serier

Till skillnad från många andra streamingtjänster så fokuserar HBO nästan helt och hållet på serier. På senare tid så har det också tillkommit en del olika filmer, men om du enbart är intresserad av att streama film så är detta förmodligen inte den bästa tjänsten för dig.

HBO har sedan 60-talet producerat olika serier, främst för amerikansk kabel-TV. Detta betyder också att så gott som alla serier som visas på streamingtjänsten har producerats av företaget själva, någonting som leder till att kvaliteten på serierna och produktionsvärdet är genomgående mycket högt. 

Utbudet är späckat med kvalitet

Men trots att möjligheterna att streama film lämnar en del att önska så är det inte en dålig laguppställning som presenteras på HBO Max. Här hittar vi enorma succéer som Game of Thrones och Westworld. Båda dessa serier har producerats med en enorm budget och har fått ett stort genomslag. Några andra populära serier som finns att se på hemsidan inkluderar Chernobyl, Euphoria, Fargo, What we do in the shadows, The wire, och många fler.

Som du kanske märker så är det serier som har stora budgetar och där handlingen är i absolut världsklass. På hemsidan så finns det idag över 5 000 olika avsnitt att titta på, och det tillkommer med jämna mellanrum fler serier att titta på.

Vad kostar det med HBO Max?

Till skillnad från exempelvis Netflix så har HBO Max bara ett alternativ att välja på när det kommer till deras priser. I skrivande stund så kostar det 89 kronor i månaden med ett konto hos HBO och för detta så får du tillgång till allt som erbjuds. Du behöver alltså inte hyra någonting eller betala extra för att få tillgång till nya släpp, utan alla konton har samma behörighet och status.  Det går också att betala för 12 månader på en gång. På så sätt så sparar du pengar över tid, och du kommer garanterat inte hinna jobba dig igenom allt som finns att tillgå på bara en månad.

Men om du inte är säker på att du vill betala för HBO Max så kan får alla nya kunder ta del av en gratisperiod. Denna är helt utan bindningstid, och om du känner att streamingtjänsten inte var något för dig så kostar det inget att säga upp abonnemanget innan den första kostnaden har dragits.

Filmerna

Som vi har nämnt ett antal gånger tidigare så är utbudet på filmer inte särskilt bra. Du kommer exempelvis inte att hitta några nya blockbusterfilmer kort efter att de har slutat visas på bio. HBO max har istället valt att satsa på kvalitet över kvantitet. Eftersom HBO själva inte producerar några filmer så ändras utbudet på detta rätt mycket från år till år. Det bästa du kan göra för att se vilka filmer som finns är därför för att besöka deras hemsida, då en lista på filmer som erbjuds snabbt hade blivit utdaterad.

För barnen

Precis som många andra streamingsidor så erbjuder HBO Max också ett rikligt utbud för barn. Detta heter Toonix och här hittar man en rad olika serier för barn i alla åldrar. Det finns filmer som passar perfekt för fredagsmyset, såväl som klassiska serier. Alla talar svenska och det är enkelt för barnen att själva navigera sig igenom menyn för att hitta någonting som passar.

Passar HBO Max för mig?

HBO Max är det perfekta valet för dig som tycker om att titta på serier där produktionsvärdet är högt, och handlingen drivs fram av välskrivna manus. Även om det finns en del komedier, såsom “dokumentären” What we do in the shadows där man får följa fyra vampyrer som bor ihop utanför New York, så är det främst lite mer allvarliga serier som premieras på plattformen.

HBO Max är perfekt för dig som tycker om serier som kräver lite mer koncentration att titta på eller som berör lite mer allvarliga teman, någonting som de är bäst i världen på att producera.