Disney+

Idag så finns det en hel del olika streamingtjänster att välja bland, men knappt ingen erbjuder så mycket underhållning för hela familjen som Disney+ gör. När Disney annonserade att de skulle öppna en egen streamingtjänst så var det många som först var skeptiska till idén. Men i och med pandemin så var det många som testade på tjänsten, och blev positivt överraskade.

Sedan starten så har Disney+ bara blivit bättre och bättre. Idag så är de så gott som marknadsledande inom streaming, även om Netflix fortfarande erbjuder ett lite mer varierat utbud. Den här texten är menad som en guide för dig som är intresserad av att ta reda på om Disney+ kan vara någonting för dig eller din familj, samt vad man har att se fram emot om man tecknar ett abonnemang med tjänsten. Oavsett om du vill streama film eller titta på serier så finns det någonting som kommer falla dig i smaken på Disney+

Vad finns det att titta på Disney+?

När Disney+ lanserades så var utbudet, av förklarliga skäl, främst inriktat på barn och familjefilmer. Disney är överlägset bäst på detta i världen och här hittar man allt som Disney och Pixar någonsin har producerat. Alla filmer är enkla att hitta och hemsidan är lätt att navigera för alla familjemedlemmar.

Kombinera detta med att manusförfattarna på Disney är några av världens bästa när det kommer till att göra filmer som även vuxna kan tilltalas av så är det ännu roligare att bänka sig framför en av de nyare filmerna såsom Soul, Encanto, och Röd.

Men idag så finns det också så mycket mer än bara animerade familjefilmer. Disney insåg snabbt att de behövde erbjuda ett bredare utbud för att kunna locka människor till tjänsten, någonting som de har lyckats med genom att erbjuda spännande dokumentärer såsom The Beatles: Get back och Pam and Tommy.

Inte bara Disneyfilmer

Men det finns inte bara Disneyfilmer och andra egenproducerade saker att titta på. Man kan även titta på stora filmer som Disney har köpt rättigheterna till. Eftersom detta är ett utbud som ofta förändras så är det svårt att skriva några konkreta tips som inte blir utdaterade väldigt fort, så det bästa du kan göra är att gå in direkt på deras hemsida och se efter själv.

Ta del av nya filmer direkt

I och med att pandemin slog ut mycket av biografnäringen, i alla fall kortsiktigt, så bestämde sig Disney för att släppa sina filmer direkt på Disney+. Till en början så behövde man betala extra för att ta del av dessa filmer, någonting som Disney+ nu har gått tillbaka på. Alla nya filmer går att se direkt på lanseringsdatumet utan någon extra kostnad.

Detta blir ett perfekt tillfälle att samla hela familjen runt TV:n och streama den senaste filmen. Fredagsmyset är som gjort med en ny film att titta på, och kombinerar du detta med lite popcorn och chips så är ni i mål.

Betala månadsvis eller för 12 månader

När du gör ditt konto på Disney+ så kan du välja att betala antingen månadsvis eller per år. I skrivande stund så kostar en månad 79 kronor och ett abonnemang på ett år 790 kronor. Detta är helt utan bindningstid och du kan när som helst säga upp ditt abonnemang. Ett tips är att först testa på en månad för att få en uppfattning om utbudet, och sedan teckna upp sig för 12 månader. På så sätt kan du spara pengar utan att oroa dig för att du kommer tröttna på allt som finns att se.

Disney har rättigheterna till Star Wars

För den som älskar George Lucas och hans universum så passar Disney+ som handen i handsken. Här kan du titta på originaltriologin, samt de andra sex filmerna som har kommit ut. Men för den som verkligen tycker om Star Wars så stannar det inte där. Disney har även producerat en rad serier som utspelar sig i Star Wars-universumet och dessa har mött stora hyllningskörer bland både kritiker såväl som dedikerade fans.

Sammanfattningsvis

Sammanfattningsvis så landar det hela i att Disney+ är ett väldigt bra val som kan tilltala många. Vid första anblick så är det lätt att tro att Disney+ enbart riktar sig till barn. Även om så var fallet i början så har plattformen tagit stora steg för att kunna tilltala tittare i alla åldrar, någonting som de gör med bravur. Vi kan verkligen rekommendera Disney+, och tack vare deras relativt låga prissättning så är det också ett tilltalande alternativ ur en ekonomisk synvinkel